За втора поредна година ще се проведе „Фестивал на изкуствата – Копривщица“ от 19ти до 24ти юли 2022 година в град Копривщица.

След големия успех на първото издание, което за петте фестивални дни, въпреки неблагоприятните климатични условия, беше посетено от около 10,000 души, идеолозите и основните двигатели на този проект – Александрина Пендачанска, Хилда Казасян и Найо Тицин продължават упорито с работата по изграждането на фестивала като традиционно и емблематично събитие за региона. 

“Фестивал на изкуствата – Копривщица” от 19ти до 24ти юли 2022 година

Програмата и тази година ще включва концерти и спектакли на някои от най-успешните български артисти и изпълнители от различни музикални жанрове, кино прожекции на селекция от програмата на Филмовия фестивал за документални филми за изкуство „Мастер оф арт“, майсторски клас на Александрина Пендачанска и програма за деца. Фестивалът се организира с подкрепата на Община Копривщица, от Фондация „Мастер оф арт“, със съдействието на Хилда Казасян и Александрина Пендачанска.

В програмата тази година са включени концерти на: Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Теодосий Спасов и Борислав Йоцов, Веско Ешкенази, Хилда Казасян заедно с най-изявените български джаз музиканти – Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, със специалното участие на Васил Петров и Теодосий Спасов и група АКАГА. 

В три от вечерите на сцената ще бъде и пълният състав на Плевенска филхармония. Театрални спектакли ще представят Снежина Петрова и Александра Сърчаджиева.

Подробно представяне и програма