Политика на хотела

1. Общи приложения

Тези правила са разработени на базата на действащото българско законодателство.

Администрацията на хотела може да прекрати предоставянето на услуги на онези гости, които нарушават правилата и не спазват политиката на хотела.

2. Правила за настаняване, пребиваване и напускане на стаите в хотела

При пристигане в хотела гостът е длъжен да представи личен документ за регистрация.

Настаняването е след 14:00 часа, а освобождаването на ползваната стая – най-късно до 11:30 часа.

Резервации се пазят до 18:00 часа. В случай на късно пристигане, след 18:00 часа, моля да ни информирате.

При желание за по-късно освобождаване на ползваната стая, е необходимо да поискате съгласие и потвърждение от рецепцията на хотела, че е възможно.

При потвърждение се прилагат следните доплащания:

(А) Освобождаване на стаята, не по-късно от 16:00 часа – доплащат се 50% от стойността на ползваната стая;

(Б) Освобождаване на стаята, не по-късно от 19:00 часа (без нощувка) – доплащат се 70% от стойността на ползваната стая;

3. Престой

При всяко напускане на стаята изключвайте осветлението, телевизора и климатика!

Изгубен ключ се заплаща 20 лева!

Не е разрешено изнасянето на имущество от хотела (хавлии, завивки, чаршафи, възглавници и друга собственост) и тяхното ползване извън стаите!

Приятели и гости можете да посрещате в общите части на хотела.

Всички плащания на ползваните услуги се извършват в български лева (BGN).

4. Паркинг

Хотелът разполага с безплатни външни паркоместа.

Паркоместа не могат за бъдат резервирани.

Хотелът не носи отговорност за нанесена щета върху автомобил на територията на откритите паркинги.

5. Видео наблюдение

Къща за гости „Колорит“ е оборудвана със система за постоянно видеонаблюдение в общите части. От настаняването си в хотела до неговото освобождаване, всеки гост предоставя право да бъде сниман, видеозаписван, или заснеман, без заплащане или възнаграждение. Ползвайки услугите на хотела, Вие се съгласявате с видеонаблюдението и спазването на вътрешните правила за сигурност.

6. Изхранване

Къща за гости „Колорит“ не предоставя изхранване като част от услугите си. Можем да предложим да направим резервация в един от многото ресторанти в град Копривщица.

7. Храни и напитки

С оглед спазването на хигиенни изисквания, съгласно разпоредбите на Българска агенция по безопасност на храните, не се разрешава внасянето и съхранението на малотрайни хранителни продукти в стаите на хотела.

Допустими са изключения за диетични и диабетични продукти, с изричното съгласие на Управителя.

Не е разрешено приготвянето на храна в стаите на хотела, както и използването на домакински и електронагревателни уреди.

Хотелът разполага с обособена механа, която се предоставя на гостите ни при пълна заетост на обекта.

8. Тютюнопушенеи алкохолни напитки

В съответствие с българското законодателство, хотелът спазва политика да не се пуши във всички вътрешни части на обекта.

За гости, които не се съобразяват с нашата политика се налага глоба от 200 лева, която ще бъде добавена към сметката на стаята.

Определените зони за пушене са разпределени в рамките на откритите части на хотела.

Съгласно българското законодателство, не се предлага и сервира алкохол на гости под 18-годишна възраст.

9. Поведение

Ние сме вежливи, усмихнати и любезни с нашите гости и очакваме те също да се държат по приятен и културен начин. Личното спокойствие за всеки един от гостите ни, е наш приоритет. Скачания, ругатни и хулиганско поведение са оскърбителни и не се толерират. Хотелът си запазва правото да санкционира гост или гости, които умишлено или по непредпазливост причиняват увреждане на хотела или обзавеждането. Ако тези щети се установят, след като гостът си е тръгнал, хотелът си запазва правото да се свърже с госта или с други органи за по-нататъшна помощ и съдействие.

10. Домашни любимци

Ние обичаме животните, но се съобразяваме и с желанията на останалите гости, поради което, не допускаме домашни животни в хотела.

11. Пожарна безопасност

Тъй като ние сме загрижени за безопасността на нашите гости и персонал, сме взели много сериозни мерки, за да се предотвратят всякакви пожарни инциденти. Всички служители са преминали обучение по пожарна безопасност и са запознати с противопожарните процедури. На гърба на вратите във всяка стая, както и на всеки етаж, са разположени евакуационни планове. Моля, прочетете ги внимателно. Всеки етаж и до всеки пожарен кран са разположени пожарогасители. Ако се открие пожар или дим, запазете спокойствие и се обадете на рецепция веднага.

12. Изгубени вещи

При намерени вещи управата на хотела се задължава да се свърже с госта и да прати загубената вещ за сметка на собственика.

Управата на хотела не носи отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи, не-заявени и непотърсени в рамките на 30 /тридесет/ дни.

13. Оплаквания, възстановявания на средства и щети

Всеки коментар или жалба по отношение на престоя трябва да се направи при Управителя на къща за гости „Колорит“ по време на престоя, така че въпросът да бъде решен веднага.

Хотелът си запазва правото да таксува гости за причиняване на щети, съзнателно причинени, по небрежност или непредпазливост. Ако щетите бъдат установени, след като гостът е напуснал, хотелът си запазва правото да изпрати фактура за дължимата сумата по ремонта.

Хотелът не поема отговорност за услуги, предоставени от трети страни на гостите.

14. Природни бедствия – наводнения, земетресения и други

В случай на природно бедствие:

(А) Запазете спокойствие и следвайте инструкциите на персонала. Не изпадайте в паника. Останете на място, където и да сте. Повечето наранявания се случват, когато хоратa влизат или излизат от сградите;

(Б) В случай на земетресение се скрийте. Ако сте вътре, застанете под бюрото или масата, срещу вътрешна стена или под вътрешна врата. Стойте далеч от стъкла, прозорци и външни врати. Ако сте навън, останете далеч от сгради, тротоари и електрически кабели;

(В) Използвайте стълбите;

15. Последици при нарушение на политиката на хотела

От всички гости, служители и представители на туроператори се очаква да се придържат към общите правила за настаняване и престой в хотел.

В случай на констатирани нарушения, управата на хотела може да прибегне до незабавното прекратяване на резервация, без да носи отговорност за възстановяване или обезщетение.

16. Данни за контакт

За въпроси и/или коментари относно нашата Политика на хотела и тази декларация, моля, свържете се с нас, като използвате следните данни за контакт:

Къща за гости „Колорит“ – Копривщица
Улица „Хаджи Ненчо Палавеев“ №22, град Копривщица
Област София, България, П.К. 2077
Уебсайт: https://kolorit.bg
Email: privacy@kolorit.bg
Отговорник по политиките: Румян Аксимов (rumyan@kolorit.bg)

Тази политика е обновена на 03ти юли, 2022.

Този сайт използва бисквитки, за да работи оптимално. Политика за бисквитки
bg_BG