Пътуващият творчески фестивал “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” гостува на град Копривщица на 5ти и 6ти юли! Очакваме Ви!

Пътуващият творчески фестивал “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” гостува на град Копривщица на 5ти и 6ти юли!

Пъстрата зона на платформата ще се позиционира на площад „20-ти април“ и ще даде възможност на всички местни автори, творци, самодейни и професионални артистични формации, училищни групи и представители на сценичните изкуства да се изявят и да представят на публиката своето изкуство!

Организаторите предоставят на копривщенци възможността да популяризират творческите си дейности на напълно оборудваната сцена и зона за работилници и занаяти, които ще дадат тласък на различни потенциали в сферата на изкуството и културата.

Всеки желаещ може да се включи в програмата, като се свърже с организаторите или попълни “Отворена покана” за участие.

Платформата води своето начало от гр. Пловдив, където организаторите развиват културния живот и сценичните изкуства, давайки поле за изява и реализация на млади и утвърдени таланти. Организаторите от „сдружение Творчески комплекс Инкубатор“ стоят зад осъществяването на най-големите градски фестивали в Европейскта столица на културата от 2019 година – Пловдив.

“Чрез артистичното турне на “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство”, пренасяме дългогодишния си опит в градове от цялата страна, сред които Копривщица, Асеновград, Батак, Нова Загора и Пловдив” – казва Стефан Горанов – основател на сдружение „Инкубатор“.

Проектът “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” беше официално представен на пресконференция в Пловдив през май и стартира дейностите по формиране на творческата програма в различните градове. Подробна информация за проекта и дейностите, които ще реализира, можете да намерите на уебсайта на организацията: www.incubator.bg.